onsdag 15 maj 2013

Dansk inredning när den är som bäst...









H.E.J



...alla fina!



Hoppas att ni har haft en bra vecka så här långt :)! Här kommer lite ögongodis för alla er inredningsälskare på självaste lilllördag. Detta vackra trähus från 1928 ligger på Nord Jylland och det HÄR är dansk inredning när den är som bäst. Trevlig spis!



Foto: Pernille Kaalund



 När köket skulle helrenoveras kontaktade man inredningsarkitekten Anne Nexøe Larsen som i samspråk med ägarna kom fram till att ett ljust engelskinspirerat lantkök var det som skulle byggas. Den stora köksbänken med mörkgrå granit fungerar som rumsavdelare och arbetsplats. Vackert rutmålat golv i vitt och mörkgrått och vita Bestlite lampor över arbetsbänken.



Foto: Pernille Kaalund


Vitt, grått, svart och lite inslag av blått är grundfärgerna i huset i kombination med trä. Fina danska klassiker som Bestlite och Louis Poulsens PH lampor huserar här och även många vackra ting som bär på en historia.



Foto: Pernille Kaalund



Foto: Pernille Kaalund



Foto: Pernille Kaalund



Foto: Pernille Kaalund


Ägarna till huset har även lagt ner mycket själ och hjärta på den stora härliga trädgården. De stora träden som är över hundra år gamla har man inte haft hjärta att såga ner utan sparat. Dessa fungerar idag som parasoll om somrarna och ger trädgården dess karaktär om vintrarna. I mitten av trädgården har man anlagt en liten sjö.



Foto: Pernille Kaalund


 I trädgården finner man en rad olika sittplatser. Här en enklare och lättare trädgårdsmöbel i vitt mot det gråa gruset och en vacker rosa Klematis slingrar sig upp längst med trädets bark. Vackert!


Foto: Pernille Kaalund



Foto: Pernille Kaalund



Ja visst är det ett riktigt vackert drömhem. Jag skulle gärna flytta in omgående :). Nu ska jag iväg till bageriet och fiskbutiken för här ska beställas en massa godsaker till mannens 40 års kalas nästa vecka sen blir det lite jobb för omväxlingens skull.



Ha det gott!



K.R.A.M


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...