lördag 16 mars 2013

Sveriges snyggaste kök...S.T.O.R.T  G.R.A.T.T.I.S...till årets snyggaste kök!Jag har tidigare skrivit ett inlägg om detta fantastiska kök hemma hos Pernilla Norberg i Enskede som finns med i hennes tidigare blogg Fru N i villa Någorlunda (som tyvärr är nedlagd på obestämd tid men det går fortfarande att gå in och njuta av alla fina inlägg) och tycker det är väl värt priset i Sköna hems tävling Sveriges snyggaste kök

Juryns motivering lyder "Ett härligt kök i en uppdaterad lantlig stil. Att lösa en stor del av förvaringen i ett enda stort skåp på en vägg är en radikal lösning som känns både traditionell och modern. Köket är välgjort i gedigna material och den enhetligt ljusa färgsättningen ligger i tiden."

Och visst är köket väl värd sitt pris tycker jag. Ett traditionellt vackert lantligt kök med stilfull och sober inredning och enkel och ljus färgsättning. Ett kök att drömma om...

 Detta fina köksskåp har man byggt av skåpstommar från Ikea som man sedan klätt med trä. Så fint och en alldeles underbar färg. Passar perfekt i övergången mellan köket och matrummet. Gå in på bloggen här för att se hur den är tillverkad om du blir sugen på att göra ett eget skåp.


Det fina köket är också det från Ikea men ser ut som det är hundra år gammalt då man har slipat alla luckorna och sedan penselmålat dem med linoljefärg i en ljusgrå kulör. Så himla snyggt!


 Vackert handslaget kakel från Gysinge vid namn Prinsen.


Genom de vackra franska glasdörrarna skymtar barnens lekstuga som även den är hemmabyggd och alldeles alldeles underbart söt!


 Matrummet går i samma fina ljusa och sobra färgsättning. Även matbordet har samma kulör som bänkskivorna i köket och därmed har man skapat en vacker balans mellan kök och matrum.
Det jag gillar så mycket med huset är att man har skyndat långsamt och verkligen hittat rätt när det gäller färger, inredning och detaljer. Jag gillar även att familjen inte lagt ner en förmögenhet på dyra möbler och inredningsdetaljer utan att man fyndat det mesta på nätet och loppisar för att sedan måla om och förändra efter egen tycke och smak.

Jag ser verkligen fram emot Sköna hems reportage från köket i Villa Någorlunda:)!...vi ses i morgon...ha en fin kväll!K.R.A.M

 
1 kommentar:

  1. Hejsan! Jaaaa jag håller fullständigt med dig, helt makalöst vackert är det!! Jag saknar också Pernillas blogginlägg, så fin inredning och stilkänsla :-)) Ha nu en mysig söndag! Kraaaam Paula

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...