söndag 10 februari 2013

Michael Anastassiades för Svenskt Tenn


H.E.J.S.A.NMichael Anastassiades......och välkommen till Svenskt Tenn som ny formgivare!

På Stockholm Furniture Fair i Stockholm kunde man se en glimt av samarbetet mellan formgivaren Michael Anastassiades och Svenskt Tenn. Han har skapat en serie To be perfectly Frank där han lekt med begreppen uppriktighet och öppenhet genom att tolka och gestalta utvalda objekt formgivna av Josef Frank för Svenskt Tenn. Hans hyllning till Josef Frank kommer dels att att ingå i Svenskt Tenns permanenta uppsättning och dels i begränsad upplaga.

Och visst har de gjort ett bra val av formgivare då han har ett samtida formspråk och en otrolig känsla för form och hantverk. Han använder sig även av material som ofta återfinns i Svenskt Tenns produkter vilket passar dem som handen i handsken och allt andas kvalitet vilket också är deras nyckelord. Här kan ni se några av produkterna som nu finns att köpa hos Svenskt Tenn.


Foto: Svenskt TennFlask är en riktigt snygg glasvas avsedd för att studera växtlighet.Foto: Svenskt Tenn
Bordet Archipelago Lidingö är formad efter just Lidingö och alla andra bord är även de formade som olika öar i Stockholms skärgård. Borden är tillverkade i Almrotsfaner med svarvade ben av valnöt och bordskanten påminner om trädstammens organiska former. Så snyggt! Skulle gärna ha ett av borden hemma men jag får nog nöja mig med att köpa underlägget nedan ;-).
Foto: Svenskt TennUnderlägg Lidingö.Foto: Svenskt TennBordslampa Cylinder till vänster på bilden säljs med eller utan plisserad skärm. Min personliga favorit är bordslampan Flight Mässing/Siden som har fått sin inspiration ifrån kinesiskas silkeslanternor och formats likt en luftballong. En riktig designklassiker tror jag. Till serien hör även en herrbetjänt med spegel och ett skåp som du kan se på första bilden i inlägget. Åter ett riktigt lyckat samarbete för Svenskt Tenn måste jag säga.

Passa på att se utställningen To Be Perfectly Frank på Svenskt Tenn mellan den 4 februari och 31 mars ni som har möjlighet. På utställningen får man se Michael Anastassiades tolkning av några välkända föremål designade av Josef Frank.Önskar er en riktigt mysig söndag :)!!K.R.A.M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...