torsdag 21 februari 2013

Sätta frön...H.E.J...finaste fredag!Igår hade vi planteringsdag här hemma. Storfia fick själv välja ut vilka frukter och grönsaker som vi skulle så och efter ett besök till affären kom vi hem med äpple, päron, banan, apelsin, citron, lime, vindruvor, tomat, paprika och gula ärtor. Ja egentligen tror jag att hon hade velat plantera hela grönsaksavdelningen bara för att se vad som skulle hända :).


Vi började med att göra egna såkrukor av tidningspapper efter denna instruktionsfilm. Sedan var det dags att börja pilla i de olika kärnorna. Vi provade även att så tomatskivor och gula ärtor efter tips som du hittar här.

Riktigt roligt och mysigt var det att gå loss och så. Kanske kommer det att stå ett vackert citronträd på min punschveranda om tio år som min dotter sådde när hon var fyra.

Oj vad denna vecka har gått fort. Nu är det dags att ta tag i dammvippan och dammsugaren för här ska fejas så det blir riktigt fredagsfint. Sen tar vi fredagsmys och planerar för helgens äventyr.Önskar alla en riktigt mysfredag :)!K.R.A.M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...