söndag 17 mars 2013

Att blanda varma & kalla toner...
S.U.N.D.A.YBLUE...S!Sköna, sköna Söndag! Jag älskar att vara hemma och bara mysa, läsa, surfa, pyssla, fundera och klura på nya inrednings idéer. Idag är det en sån dag då jag fått egentid och har kunnat ligga i schäslongen och läsa nya numret av Sköna hem i lugn och ro. Tidningen kom redan i början på veckan men tiden har inte riktigt funnits. Så NU äntligen!Schäslong Ikea och rökbordet är en gåva och likaså mattan.Jag fastnade direkt för reportaget Blå, blå känslor från Tove Hultbergs ombonade, varma och personliga lägenhet på Söder i Stockholm. Så fint inredd i toner av blått och vitt men också med inslag av rostrött. Riktigt snyggt!! I samma tidning hittade jag ytterligare ett reportage Värmande vintage från en sekelskifteslägenhet i Vasastan som också är ombonat med klassiska och antika inslag. Även denna fina lägenhet gick i toner av blått, vitt och roströd. Kan det vara en slump? Har aldrig tänkt på att kombinationen kan vara så fin förut.

Men jag blev så inspirerad att jag bara var tvungen att hoppa upp ur min bekväma ställning i schäslongen och göra en makeover i vardagsrummet. Så nu går vårt vardagsrum i toner av blått och vitt med inslag av roströda toner. Tog sedan en massa bilder och blev riktigt nöjd med resultatet. Urna i fönstret är Nadia design likaså skulpturen och svart kruka Blomsterlandet.Till och med himlen är så där underbart himmelsblå idag!Himmelsblå kopp Swedish Grace Rörstrand, glasvasen är ett loppisfynd och skål på fot Ittala.


Här kan ni se inspirationsbilder från det ena reportaget i Sköna hem.


Tavlan över schäslongen är gjord av konstnären Jocke Olsenberg och har även den varma och kalla toner i blått och rostrött. Tidigare har jag bara noterat den röda färgen som också var anledningen till att jag köpte tavlan en gång i tiden men nu på fotografiet ser jag att den även har blåa inslag. Passar perfekt till resten av inredningen.Kelimkuddelängst fram till höger Mio och längst bak Antikaffären, blåa kviltade sammetskuddar Drömgården
sjal Jackpot och fårskinnsfällen är inköpt på Gotland.


Köpte min första kelimkuddde redan i tonåren. Tänk att jag redan då tyckte att de var så fina. Kan inte tänka mig att någon annan i min ålder som i början på 90-talet gick och köpte Kelimkuddar i antikaffärer. Men här ligger den nu på min schäslong och jag älskar den lika mycket fortfarande.

Nu stojas det i hallen för nu kom resten av familjen indundrandes efter en tur till parken.


Härligt med en liten toss som kravlar upp och ställer sig vid schäslongen och hoppar upp och ner med rumpan för att försöka ta sig upp. Lillfia börjar nämligen sakta men säkert att gå utmed möblerna nu och lära gå vagnen har blivit en riktig favorit. Så roligt! När som helst går hon det är jag säker på :).

Nu är det dags att umgås med familjen:)!
Ha en underbar söndag alla fina! 
OCH lämna gärna en liten kommentar eller hälsning....alltid lika roligt!K.R.A.M
1 kommentar:

  1. Åh vad du är duktig på färger! Jättefint. Ta hand om familjen. Tesen går allt för fort och plötsligt är dom vuxna.
    Kram Ulrika

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...