söndag 17 mars 2013

Fransk lantstil på Östgötaslätten...






V.Ä.L.K.O.M.M.E.N



...till detta hem med anor från 1700-talet i fransk lantstil & välkommen ny vecka!



Efter min dagliga tur in på Hemnet i jakt på vårt nya boende snubblade jag över detta fantastiskt hem i fransk lantstil Skogsby Södergård på Östgötaslätten med närhet till havet. Här möts 1700-tal och fransk lantstil på bästa sätt. Huset har genomgått omfattande renovering med bevarade detaljer. Lantkök med eldstad, matsal med kakelugn, glasveranda med spröjsade fönster och en vacker vinterträdgård.





Dova ljusa toner i vitt, grått och beige dominerar hemmets inredning.






 Matsal med kakelugn.












 Även den vackra vinterträdgården i söderläge har fått en kakelugn.





Köket går i robust, fransklantinspirerad stil med stor spiskåpa och eldstad. Från köket finns utgång till altan och pool.











Häftig klädhängare (ja vad kan detta ha varit tro??) i kontrast
 till guldspegeln och 1700-tals sekretären i hallen.






Denna vackra glasverandan möter man vid entrén med spröjsade fönster som leder vidare in i hallen där man möts av ännu en eldstad som familjen använder som bakugn.










Önskar er en bra start på veckan:)!!



K.R.A.M













2 kommentarer:

  1. Hej! Vad glad jag blev för dina berömmande ord!!! Satt och surfade runt på 1700 tals inredning och hittade mitt gamla hem hos dig! Självförtroendet är inte alltid det högsta så stort tack för att du tycker om det vi skapat! Nu är det nya projekt och vi bor i ett litet gårdshus inne i Norrköping som är byggt vid sekelskiftet till 1900. Det har varit ett gammalt stall... Tycker som du att det otroligt vad man kan göra av det som andra tycker är skräp....kram från Nina

    SvaraRadera
  2. Så roligt Nina att du tyckte om mitt inlägg:) Lycka till med ert nya projekt!
    KRAM
    //Nadia

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...