onsdag 27 februari 2013

Kärlek, tomater och rosmarin...








V.Ä.L.K.O.M.M.E.N



...in till vårt lilla kök!



Vi har ett litet kök och jag är därför väldigt glad att vi har ett matrum där man kan äta när man har gäster. Men även om vårt kök är litet är det en mysig plats där vi faktiskt spenderar mycket tid och som jag tycker mer och mer om. Vi valde en tapet som heter Cristophe från Sandbergs tyg & tapet som ger en riktig somrig känsla med sina vallmoblommor och fjärilar. Och jag tycker faktiskt att tapeten fungerar lika bra på sommaren som till jul. Känslan och färgerna i tapeten är det som ligger till grund för inredningen i köket och min ambition var att skapa en känsla av svensk sommarlängtan
i färgerna vitt, rött, mintgrönt och en skvätt av blått.





Bord och stolar Mio, hyllor Ikea, grönt skåp arvegods och lampa PH 5 pendel - vit.



Ljusstake av stolsben och liten vas Esq och den stora vasen är en gåva.



Ljusstaken gjord av gammalt stolsben och den söta lilla vasen var tänkta att stå i mitt matrum men hamnade här av en slump och får nog stå kvar ett litet tag till.






Tapet Cristophe från Sandberg tyg & tapet.







Just nu läser jag boken Monikas bästa Menyer FÖR VÅREN i köket. Riktigt härlig bok fylld av inspiration till vårköket med allt vad det har att erbjuda. Vad sägs om grillad sparris med apelsin och blåvallmo, rosastekt ankbröst med salladsskott och honungsdressing och att avsluta med vaniljglass med rabarbersås. Mmmmm...



Bricka Rund Manhattan Svenskt Tenn, kruka och fat Uppsala Ekeby.



Mitt favorit föremål i köket är min bricka från Svenskt Tenn. I mitt drömkök vill jag gärna ha en sittbänk framför ett fönster där jag kan bulla upp med flera kuddar av tyget Manhattan från svenskt Tenn. Det är så fint tycker jag.



Termoskanna EM77 Stelton.






Vi har en liten förkärlek att lyxa till det lite extra på onsdagar (lilllördag eller vad man vill kalla det:)) och idag ska vi därför prova några nya recept i vårt lilla kök. Det blir rostad sparris med fetaost och kyckling med limeaioli med parmalindad rostad potatis och ett litet glas Rioja till det. Om det vattnas i munnen nu hittar du receptet här, här och här. Oj......man kan tro att jag skriver en matblogg......eller så beror det kanske på att jag är riktigt hungrig nu när jag sitter här och skriver. Dags att ta tag i matbestyren :).





Önskar er alla en riktigt mysig onsdagskväll!



K.R.A.M


2 kommentarer:

  1. Hej!
    Vad mysigt ni har det...och vad inspirerande du skriver. Väldigt trevlig läsning och fina bilder. Hoppas ni hade en trevlig "lill lördag"!
    Kram....

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...