torsdag 28 mars 2013

Påskens finaste gå-bort-presenter...

H.E.J


...och Glad Skärtorsdag!Jag har precis lämnat storfia på dagis i sötaste påskkärring utstyrseln. Medan lillfia sover passar jag på att ge er några tips på perfekta "gå-bort-presenter" nu till Påsk...Foto: BlackballonVas i glas med rosa påskägg kommer från Tine K Home. Detta fina arrangemang kommer från Blackballons blogg. En liknande gå bort present fixar du enkelt genom att ta en fin glasburk eller vas, söta påskägg eller annat påskgodis och ett fint band.Foto: Expressen


Varför inte sätta en ny surdeg i en burk och ge bort i Påsk present. Det är så himla gott med surdegsbröd. Ser kanske inte så roligt ut men piffa gärna upp burken med ett fint band eller varför inte några påskkycklingar.

Gör så här:
1 Blanda 2 deciliter rågmjöl och 2 deciliter vatten i en glasburk.
2 Låt burken stå i rumstemperatur i ett par dagar och blanda sedan i 1 deciliter rågmjöl och 1 deciliter vatten.
3 Dagen därpå blandar du i en halv deciliter rågmjöl och en halv deciliter vatten.
4 Nu har din surdeg förhoppningsvis börjat bubbla lite och du kan sätta in den i kylen. Annars fortsätter du att mata den några dagar till.
5 Glöm inte att skriva hur gammal degen är, den äldsta surdegen i världen sägs vara närmare 150 år gammal!
 
Receptet hittade jag här.Foto: Blomsterverkstad


Mitt sista tips idag kommer från bloggen Blomsterverkstad. Krusbladig pensé serverad i botten på ett påskägg. Linda in rotklumpen med en plastpåse och täck sedan botten med halm. Viola! Jag vill också passa på att gratulera bloggen Blomsterverkstad till sin flytt över till Sköna Hem. Om ni inte varit inne på bloggen innan så kan ni gå in här. Där hittar du massor med fint!


Nu är det dags att ta ut lunchen ur ugnen...Önskar er en riktigt GLAD Skärtorsdag och ta det lungt när ni flyger över till Blåkulla:)!K.R.A.M


2 kommentarer:

  1. Vilka fina gå bort presenter du tipsar om. Fastnade direkt för tips 1. Sååå fint:)
    Glad Påsk!

    SvaraRadera
  2. Fin inspiration!!!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...