tisdag 5 mars 2013

Stilleben av vårblommor...H.E.J.S.A.N...alla fina!Fortsätter även dagens inlägg med lite DIY tips och inspiration nu inför den kommande våren. För visst känns det som att våren är här för att stanna och även om den inte är det, så kan man skapa lite vårkänsla inomhus:).

Skapa ett vackert vårstilleben genom att blanda olika vårblommor, lökar och kvistar. Mixa gärna vaserna och skålarna och addera andra vackra glasföremål eller ljuslyktor för att skapa kontraster.Foto: IKEA hemmaBara kreativiteten sätter gränser när du skapar ett stilleben men ett tips är att skapa ett arrangemang genom att ta udda vaser som skapar kontrast; en liten, en stor, en på fot, en färgad osv. Det är både fint att skapa arrangemang av blommor i kontrasterande färger eller arrangemang som går ton i ton.

Jag tycker att det är riktigt fint när man vågar visa rötterna på blommorna. Ta bara av plastkrukan och ställ blomman eller lökarna i en glasvas.Foto: Ikea hemmaFoto: Allt om bostad


Det är också fint att skapa ett vårstilleben genom att sätta olika snittblommor i småvaser. Om de placeras på en bricka så går de enkelt att flytta runt efter behov. Det är så himla lätt att man köper den där färdiga tulpanbuketten men så mycket roligare att gå loss med några enstaka snittblommor.Foto: http://www.rappne.nuHär kommer några tips till er för att era vårtulpaner ska hålla sig längre!
Ta inte bort plasten på tulpanerna (om sådan finns) utan ställ dem i kallt vatten i en timme innan du tar bort plasten. Lös inte upp en buketten som är bunden i affären. Den är ihopsatt för att blommorna ska komma till sin rätt på bästa sätt. Skär alltid en ny snittyta på stjälkarna. Rensa bort de blad som eventuellt kommer hamna under vatten för att inte påskynda bakterietillväxten. Tulpanerna får en längre livslängd om de placeras svalt och undvik gärna solljus. Placera aldrig tulpaner bredvid en fruktskål då frukter utsöndrar etylengas vilket påskyndar tulpanernas åldrande. Efter ett par dagar är det bra att snitta om tulpanerna och byta vatten.
Önskar er en fortsatt fin tisdag!K.R.A.M  2 kommentarer:

  1. Ohhh så fina bilder!! Nu blir jag vansinnigt sugen på att köpa blommor och göra vår här hemma :-))
   Tack för inspirationen! Kraaaam Paula

   SvaraRadera
  2. Vilka fina bilder. Tack för inspirationen och din fina blogg:)
   Med vänlig hälsning, Anna

   SvaraRadera

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...