torsdag 21 februari 2013

Myrtenträd...








M.Y.R.T.E.N.



...i varje fönster!


Jag älskar verkligen myrtenträd det är så fint och nu skulle jag vilja ha dem i varje fönster här hemma. Mitt tips är att köpa den storbladiga sorten för den kräver inte lika mycket skötsel. En liten dusch och trimning då och då och vatten en gång i veckan räcker sen står den sig fin år ut och år in.
DET gillar jag!!

Jag köpte det vanliga myrtenträdet en gång och den är riktigt svår att hålla vid liv. Den sorten får aldrig torka ut och man får bara en chans. Den kan även vara svår att ha i fönstret då det blir varmt i solen eller från elementet så att den lätt torkar ut. Min dog direkt här hemma och det misstaget gör jag aldrig om.


Foto: Icacarlsson



Detta är myten med små blad...



Foto: Mitt vita hem


...och detta är den med stora blad som är lättare att sköta om. Ja om du inte vill springa med vattenkannan varje dag förstås. Egentligen tycker jag nog om alla växter som är på stam som
olivträd, citronträd, apelsinträd, rosmarinträd, lavendelträd
 ....ja det är riktigt snyggt!

Idag ska jag och storfia ha planteringsdag här hemma och så alla frukter som har en kärna i sig. Efter önskemål ska vi prova apelsin, citron, lime, äpple, päron, vindruvor och banan. Sen ska vi även prova att så vanliga gula torra ärtor efter tips från Kajsa i Trädgårdsbloggen. Gott med ärtskott på mackan eller till maten och snyggt att ha som grönska på bordet. Spännande!! Jag har även fått tipset från bloggen Fabulös inspiration att man kan så tomat genom att lägga en skiva tomat i en kruka. Kolla in instruktionerna här om du blir sugen att pröva. Nu håller vi tummarna att det ska fungera :).



Ha en riktigt härlig torsdag alla fina:)!



K.R.A.M 


 


1 kommentar:

  1. Åh jag älskar verkligen myrtenträd. Tack för tipset :).
    Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...